Värmepumpinstallationer

Om du har funderat på att byta ut din värmepump är det bra att anlita en installatör som kan göra det åt dig. En installation är inte alltid så enkel att göra själv och för att få allt rätt, rekommenderas det att låta en fackman göra jobbet.

För att få ut maximal kapacitet av din värmepump är det viktigt att installationen går till på rätt sätt. Att försöka spara in på att själv göra installationen kan i värsta fall bli ännu dyrare, då elförbrukningen kan bli mycket högre än planerat. Låt därför en installatör, som har den utbildning som krävs, göra jobbet.

Ekonomiskt och miljövänligt

I många svenska hem är det vanligt att sätta in en värmepump, inte minst på grund av dess miljövänlighet. Dessutom är det mer ekonomiskt än många andra värmealternativ. Eftersom det finns olika sorters pumpar, är det bra att diskutera ditt val med en installatör som ser över ditt hur och dina behov och kan ge dig råd om den värmepump som passar bäst för ditt hem, då det finns några olika att välja bland, beroende på vilken värmekälla du använder dig av. De vanligaste är luft, sjövatten eller berggrund.

Olika typer av värmepumpar för fastigheter

Det finns värmepumpar för berg-, sjö och jordvärme, men sedan finns även från- och uteluftsvärmepumpar där frånluftvärmepumpen är den som är enklast och billigast att installera och använda. Den återvinner värmen som går ut via husets ventilation och använder den till husets värmesystem. Uteluftsvärmepumpen finns i två modeller: luft-luftvärmepump och luft-vattenvärmepump. Luft-luftvärmepumpen kallas ofta komfortvärmepump då den även används för luftkonditionering, och kan vid rätt storlek och placering värma upp en hel villa, förutsatt att villan har en öppen planlösning och att utomhustemperaturen inte går under 20 minusgrader. Luft-vattenvärmepumpen transporterar värmen till de vattenburna elementen i fastigheten, och fungerar bäst när utomhustemperaturen inte sjunker för mycket.

För att få ytterligare råd angående värmepumpinstallationer för just ditt hem får du gärna kontakta oss på Perssons Rör!