Murare

En murare är en byggnadsarbetare som arbetar med material som cement, betong och tegel och murare bygger vanligtvis grunden och skorstenen på trähus. Är huset byggt av tegel eller betong är det murare som bygger hela husets struktur och fasad. Vissa byggfirmor har egna murare anställda, medan andra anlitar specialiserade murarfirmor för att bygga grunder, källare och övriga konstruktioner av cement och ibland utför snickarna själva denna typen av arbeten hos en del byggfirmor.

Murare

Vissa murararbeten går bra att utföra själv för den händige. Mindre jobb som att till exempel gjuta plintar till en altan, att mura en mur till trädgården eller att laga puts går bra att göra själv men skall du mura större konstruktioner som kräver hållfasthet är det bättre att anlita murare.

Typer av murare

Murarfirmor kan vara mycket specialiserade och beroende på vad det är du behöver anlita murare för finns det en del att tänka på. Om du till exempel renoverar ett badrum och vill sätta kakel och klinkers är det inte en murare du skall leta efter, det är en kakelsättare. Har du ett hus med en putsad fasad som behöver renoveras är det kanske en firma som är experter på att renovera och putsa fasader du är på jakt efter och om du bygger nytt hus och behöver någon som gjuter en platta eller tillverkar en grund finns det specialister även för detta.

Hitta rätt murare

Har du kommit fram till vilken typ av murare det är du behöver anlita är det bara att börja leta. Eniro är en bra tjänst för att söka efter hantverkare och det finns också specialiserade söktjänster där du till exempel kan fylla i var du bor och att du behöver en murare för att renovera en fasad. Du får sedan förslag på firmor som kan utföra jobbet. Allra bäst är det dock om någon du har förtroende för kan rekommendera en murarfirma.