Rätt korrosionsskydd ökar hållbarheten i materialet

När rost uppstår är det till en början bara fult, men om det får fortsätta får det som rostar sämre hållbarhet och måste till slut bytas ut. Det är något som i slutändan kan kosta i synnerhet företag stora värden. Det är därför viktigt att använda någon form av effektivt rostskydd.

Bra korrosionsskydd på tunna material
När något ska vara i en miljö där det är mycket stor risk för korrosion, rost, är en ytbehandling med zink-nickel det smartaste och det ger ett väldigt bra korrosionsskydd även vid tunna skikt. Faktum är att zink-nickel är den ytbehandlingsmetoden som ger bäst korrosionsskydd. Finishen blir halvblank och antingen silverblå eller svart. Det bildas en legering som tål upp till 300 grader Celsius. Det är heller inte någon form av nickel som läcker ut och orsakar kontaktallergi.

Olika användningsområden
Zink-nickel passar bra som ytbehandling av fästelement och konstruktionsdetaljer. Exempelvis kan lämpliga användningsområden vara skruvförband och rörkonstruktioner. Det är perfekt i marina miljöer eller på chassin. Ytterligare en fördel är att behandlingen ger ett mycket tunt lager (>5 µm) trots sina utmärkta korrosionsskyddande egenskaper. I förband med aluminium kan det vara ett problem med att galvanisk korrosion uppstår, men den låga potentialskillnaden gör att det inte gäller när ytbehandlingen är zink-nickel.