Skydda ditt hem med rätt solskydd

Att använda solskyddsprodukter är ett enkelt, prisvärt och effektivt sätt att skydda din familj från potentiellt skadliga UV-strålar samtidigt som du fortfarande njuter av behagliga temperaturer i din inomhusmiljö. Solskyddsprodukter släppa in solen, när du behöver det, ett naturligt säkert sätt att bara värma ditt hus. Resultat: mer märkbara besparingar i din energiräkning. Varje solskydd produkt monterad som en markis på dina fönster effektivt kommer att blockera solen och förhindra värme från att fly.

Detta kan du sedan ha ett mer behagligt inomhusklimat, med ett lägre behov av kylsystem som luftkonditioneringsaggregat för att ge kylning inomhus ett rum. Med en effektiv sol blockerar markis eller persienner system kommer du inte bara spara pengar, men också se till att du och din familj har tillräckligt skydd mot de skadliga UV-strålar. Det är därför dessa produkter är så populära med byggare och husägare som vill förbättra isoleringens prestanda. I själva verket, den nationella marknadschef för en av de största markisproducenter i Sverige sade att det har bevisats att med en korrekt installerad produkt ditt hus är 20% mindre sannolikt att påverkas av värmeförlust än det annars skulle vara.

När du köper en markis eller persienner, bör du noggrant matcha produkter till de befintliga nyanser och gardiner i dina fönster, som helst bör vara samma märke. Om de inte är, överväga att köpa markiser som är lättare i vikt för att uppnå samma skydd. Det kan också vara värt att överväga energieffektiva versioner av både persienner och markiser, vilket kan spara pengar i slutet av månaden. Ett högpresterande hem kommer att innebära att du inte slösar energi och pengar på onödiga kylning och uppvärmningskostnader.

Ett annat effektivt sätt att uppnå maximalt solskydd, är genom att installera ett lågdrivet UV-filter på någon markis eller persienner du kanske redan har på plats. Detta kommer att bidra till att hålla värmen eller sval luft som strömmar rakt in i dina rum. Du kan också investera i en dubbelzon-luftkonditionering, som effektivt kommer att kyla och värma ditt hus utan användning av ytterligare extern skuggning.

När du har uppnått den maximala mängden solskydd från dina tyger, är det dags att tänka på vad mer du kan göra för att skydda din familj från de skadliga UV-strålar. Den första rekommendationen är att investera i en skugga tyg, som kan bidra till att ge en viss skugga i dina rum. Dessa tyger är oftast tillverkade av en speciellt tillverkade polyamid baserade tyg, som är känd för sin hållbarhet och motståndskraft mot blekning. Nyansen tyg kommer att finnas i ett brett spektrum av färger, så att du lätt kommer att kunna hitta något som kompletterar ditt övergripande färgschema. Inte bara kommer skugga som hjälper dig att hålla värmen ute, kommer det också att hjälpa till att hålla skadliga ultravioletta strålar från att komma in i dina väggar och fönster.

Om du funderar på att skydda din markis eller uteplats från elementen, då det sista steget du kommer att vilja ta är att skydda tyget med ett vattentätt skyddsöverdrag som kommer att fästas på markisen. Dessa senare täcker kommer att erbjuda dig en nivå av solskydd som inget annat tyg på marknaden idag kan erbjuda. Om du funderar på att göra det bästa beslutet för solskydd, då är det väl värt att investera i några av dessa tyger.